Niets is leuker voor u en uw hond om samen bezig te zijn. Er zijn verschillende mogelijkheden om niet alleen een labrador te bezitten maar om er zelfs uw hobby van te maken.

Grofweg zijn er twee soorten trainingen te onderscheiden. De jachttrainingen en behendigheidstrainingen.

De jachttraining richt zich op opsporen van ‘geschoten’ wild en deze vervolgens apporteren. De Labrador Retriever is daar bijzonder geschikt voor. De rasnaam zegt eigenlijk al genoeg. De Nederlandse Labrador Vereniging heeft als één van de doelstelling staan dat de labrador als jachthond stand moet houden. De vereniging heeft als doel om de training tot jachthond te faciliteren en te bevorderen. Hiertoe organiseren zij apporteer- en veldwedstrijden, jachtpraktijkdagen, jachthondenproeven, workingtests en clubdiplomadagen. Meer hierover kunt u lezen op de website van de Vereniging.

Wilt u graag actief met uw hond aan de slag dan zijn er allerlei behendigheidstrainingen. Denk hierbij aan speur- water- en reddingshondenwerk maar ook aan hooper-training (parcours afleggen) en ringtraining.

De ringtraining is een uitstekende voorbereiding op het lopen van shows.

In alle gevallen is zowel de hond als ook de eigenaar sportief en gezond bezig.

U heeft een aantal trainingen achter de rug, bent trots op wat u samen heeft bereikt en wilt dat showen. In dat geval heeft u de mogelijkheid om mee te doen aan hondenshows. Tijdens deze shows worden de raseigenschappen getoetst. Dit betreft zowel de uiterlijke kenmerken als ook het gedrag.

Wij lopen zelf regelmatig shows met onze honden en volgen ringtrainingen.

Op verschillende momenten in het jaar en op verschillende locaties worden er shows georganiseerd. U kunt op de showkalender zien welke er aankomende zijn.