Wij zijn Aldert en Lilian Kamps en wonen met onze honden in het mooie dorp Venhuizen aan het Markermeer.

Jaren geleden waren we in de gelukkige positie om een huis aan het water te kunnen kopen. Aangezien we toen al een aantal jaren geen hond meer hadden, en dat erg mistte, gingen we op zoek naar een hond die van zwemmen hield. Na ons goed georiënteerd te hebben kwamen we op de Labrador Retriever uit. De beste keus ooit.

Via een fokker uit Drenthe kwam Moos in ons leven. Wat een geweldige hond.

Vanaf dat moment waren wij verliefd op de Labrador

Zoals gezegd zochten we een hond die van zwemmen hield, maar Moos bracht ons zoveel meer.

Trouw, aanhankelijk, lief. Toen Moos een jaar oud was kregen wij een kleindochter. De manier waarop Moos op de baby reageerde was ongelooflijk. Waar de baby was, was Moos. Wanneer wij wandelden en mensen wilden de baby bekijken manoeuvreerde hij zich tussen de persoon en de kinderwagen. Hij beschouwde de baby vanaf de eerste dag als onderdeel van zijn roedel.

Toen in 2015 Fien in ons leven kwam besloten we om onze band met de hond te intensiveren door middel van het volgen van hondentrainingen en mee te doen aan verschillende shows.

Dit deden we met zoveel plezier en Fien behaalde zulke mooie resultaten dat het idee ontstond om Fien te laten dekken met het oog op het fokken van Labradors.

Hier hebben wij zeker geen spijt van gehad!

Wij gingen een nestje fokken

Om ervoor te zorgen dat de Labrador als ras gezond blijft heeft de Nederlandse Labrador Vereninging, kortweg NLV, verschillende eisen en regels opgesteld waaraan fokkers zich moeten houden. Dit houdt in dat als je serieus wilt fokken, op een manier die zowel voor het ras als voor de individuele Labrador gezond is, je je bij de vereniging kan aansluiten. Dit geeft potentiële kopers van een pup ook meer zekerheid en vertrouwen bij de aanschaf van een pup.

Wij hebben ons meteen ingeschreven bij de NLV. Na alle door de vereniging verplichte gezondheidsonderzoeken doorlopen te hebben, begon de zoektocht naar een geschikte reu voor Fien.

Voor het eerste nestje kozen we voor de mooie en geschikte reu Pelle. Pelle is de reu van Fokker N. Nijkamp, kennel Old Changed Way. De eigenaresse is een zeer ervaren fokker waarvan we erg veel hebben geleerd. Ze is nog steeds onze steun en toeverlaat.

Toen kregen we het goede nieuws, Fien in verwachting! Na vier weken was de bevalling daar. Een voorspoedige bevalling resulteerde in zeven prachtige pups. Vijf reutjes en twee teefjes.

We hebben zo genoten van dit nestje dat we besloten om dit vaker te doen. We fokken incidenteel een nestje als hobby en genieten hier iedere keer weer van.