De Labrador is een actieve en intelligente hond die graag uitgedaagd wordt

Met volle overtuiging en enthousiasme kan je samen jagen, wandelen, zwemmen, spelen en nog veel meer.

De Labrador is bij uitstek een metgezel, reddingshond, showhond, jachthond en hulphond. Voor al deze rollen wordt hij/zij dan ook veelvuldig ingezet.

Zolang de labrador fit is, regelmatig buiten los kan gaan en gezelschap wordt gehouden kan hij/zij de wereld aan. De bereidheid om deel te nemen aan verschillende activiteiten is altijd aanwezig.

De labrador daagt u uit!

Wij zijn bijna dagelijks te vinden op de Westerheide om lekker met de honden te wandelen. Goed voor hun en goed voor ons. Daarnaast lopen we regelmatig hondenshows.

Met regelmatig drukte in ons huis door het bezoek van onze (klein) kinderen zijn onze honden gewend aan zowel rustige momenten als ook drukte. Af en toe worden ze zelf ook wat onstuimig maar met een goede opvoeding is dat geen probleem. Ze begrijpen prima wanneer genoeg genoeg is.

De labrador past prima in gezinnen in allerlei stadia van ontwikkeling. Van jonge gezinnen tot en met (jong) volwassenen, de labrador past zich probleemloos aan. Maar ook alleenstaanden of stellen zonder kinderen hebben een fijne metgezel aan de labrador.

Het enige wat wel noodzakelijk is, is een actief buitenleven en voldoende ‘quality time’

De Labradorkring Nederland schrijft dat de labrador beschikt over een goed temperament met een grote wil om te behagen. Ze hebben een welwillende natuur zonder een spoor van agressie of overdreven verlegenheid.

Uiteraard verschil het karakter van hond tot hond. De ene zal extraverter zijn dan de ander, je hebt er clowns tussen en rustige bedeesde types.

Ook al hebben labradors een grote wil om te behagen, ze zijn daarnaast ook erg nieuwsgierig, eigenwijs en soms brutaal en destructief.

Opvoeden is een must

Voor u en uw honds bestwil is het aan te raden om de hond goed op te voeden. Hiervoor zijn allerlei trainingsmogelijkheden beschikbaar.

Begin vroeg met het trainen van uw hond. Er zijn trainingen voor alle leeftijden. Van pup tot volwassen. Geduld en consistentie zijn sleutelwoorden in deze. Het kost moeite maar de beloning is zo groot.

Als u de smaak te pakken heeft en de band en relatie met uw labrador wilt verdiepen dan kunt u ervoor kiezen om nog een stap verder te gaan.

Ga op jachttraining

Door middel van de jachttraining leert uw labrador ‘next level’ apporteren. Door zijn goede neus en zijn enorme uithoudingsvermogen is de labrador perfect als apporteerhond. Dat doen ze zowel op het land als in het water. Eenden en ganzen worden met zachte bek uit het water geapporteerd. Dit gebeurd overigens met dummies, dus er worden geen dieren misbruikt. Voor ons een heel belangrijke voorwaarde.

Wie weet, misschien wordt uw hond wel de volgende kampioen